RSS

PRU 13: Bukti Terbaru Bakal Berlansung Mac Ini?
Dengan maklumat yang diperolehi oleh YB Husam Musa, memaklumkan bahawa parlimen Malaysia akan dibubarkan pada minggu hadapan, menguatkan lagi kebenaran PRU13 akan diadakan pada bulan Mac 2012.

Bukti terbaru pilihanraya akan diadakan pada musim cuti sekolah bulan Mac ini, adalah terdapatnya arahan terbaru untuk kesemua Majlis Perbandaran membekukan kesemua permohonan dan kelulusan menyewa dewan perbandaran dari 8 Mac sehingga 18 Mac 2012.

Maklumat dari guru-guru yang menjadi petugas SPR juga memaklumkan bahawa satu mensyuarat khas bersama SPR akan diadakan pada 9 Februari, Khamis ini, bagi membincangkan persiapan pilihanraya.

Bagi... ambil, tetapi undi Pakatan Rakyat

Memandangkan pengagihan Bantuan Rakyat RM500 yang tidak banyak mengubah kebijaksanaan Rakyat yang menganggap memancing undi... dalam masa terdekat ini, Najib Razak akan mengumumkan penurunan harga minyak berkuatkuasa serta merta sebagai taktik meraih sokongan rakyat.

Bagaimana pun, harga minyak akan dinaikkan kembali selepas pilihanraya jika Bn berjaya mendapat kemenangan pada Pilihanraya Umum ke 13 nanti.


Pandangan PRU13 Bukan Pada Bulan Mac

Terdapat pandangan yang mengatakan Pru13 tidak diadakan pada bulan Mac yang mengambil kira pengumuman Najib yang mengetepikan kata-kata agar dibubarkan Parlimen awal minggu ini, beberapa hari selepas bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menasihatkan agar mengambil masa untuk mendapatkan sokongan.

Ini adalah tektik ‘reverse psychology’ yang diamalkan sejak dulu lagi bagi MELALAIKAN semua jentera Pakatan Rakyat yang beranggapan pilihanraya lambat lagi.  Keadaan sebegini juga berlaku pada tahun 2008 apabila Abdullah Badawi mengatakan pilihanraya tidak akan diadakan dalam masa terdekat, tetapi tidak lama selepas itu mengumumkan pembubaran parlimen.
Maklumat risikan Special Branch dan Military Intelligence melaporkan jika Najib tidak mengadakan pilihanraya dalam masa terdekat, Najib dan Bn akan menghadapi kesukaran di luar jangkaan untuk tempoh yang lebih lama, memandangkan keputusan mahkamah yang membebaskan Anwar Ibrahim telah membuka ruang yang amat luas kepada Anwar Ibrahim merancang dan menyusun strategi yang amat berbahaya kepada Bn.  Lebih lama ruang diberikan kepada Anwar, lebih parah Bn akan menghadapinya.

Isu Pusat Fidlot Nasional (NFC) dan mengenai soal kenaikan gaji untuk 1.4 juta kakitangan perkhidmatan awam, terpaksa Najib hadapi menyelesaikannya dengan segera, kerana isu-isu ini akan menjadi barah yang menghancurkan Bn jika ditunggu lama lagi.  Apatah lagi apabila kakitangan awam tidak setuju dengan skim gaji baru yang membuatkan Najib Razak terkejut apabila kenaikan berjumlah RM2.7 bilion dalam skim gaji baru tidak dapat memuaskan kakitangan kerajaan.

Pengumuman pembentukan jawatankuasa khas yang akan membuat semakan gaji sehingga 16 April, adalah hanya akan menjadi alasan Najib kononnya prihatin dengan kakitangan awam.  Bila tiba masa pengumuman pembubaran parlimen, semua perkara ini dilupakan dengan mengalih isu-isu yang lain di dalam media arus perdana.

‘Kuasa Ketiga’ yang sedang berkembang sekarang ini menyukarkan Najib mempertahankan “fixed deposit” di Sabah dan Sarawak yang menyaksikan banyak parti politik baru dan NGO ditubuhkan di sana, dan malang bagi Najib, kebanyakan ‘“Third Force’ tersebut lebih condong ke arah Pakatan Rakyat.  Lebih lama Najib menangguhkan pilihanraya, lebih bersedia ‘Kuasa Ketiga’ ini bergerak menyusun strategi mengalahkan Bn.

Parlimen akan bersidang pada Mac dan akan meminda beberapa transformasi pilihan raya.  Ini juga perlu dielakkan oleh Najib untuk membincang dan meluluskan transformasi tersebut, kerana hanya satu cara sahaja Bn boleh memenangi PRU13, iaitu hanya DENGAN PENIPUAN DI DALAM PILIHANRAYA.

Petugas dan jentera pilihanraya Pakatan Rakyat jangan LALAI.  Mulai sekarang pastikan semua jentera sudah digerakkan dan bersedia 100%.

Pastikan semua jentera bersedia menghadapi PRU13 pada 11 Mac 2012 ini.Sumber ~ Arus Perjuangan .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog List 1

Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors