RSS

BLOGGER YANG HIDUP HANYA MENGEMBANGKAN FITNAH, MATI LEBIH BAIK BUATNYA


19 Safar 1432H.
Oleh : WFAUZDIN NS.

BETAPA ruginya aku tak datang semasa perjumpaan Bloggers PR dengan MB Kelantan Tuan Guru Nik Aziz baru-baru ini. 


Bayangkan, seperti yang dilaporkan oleh KL Today yang mendedahkan satu blog pro-BN iaitu PapaGomo mendakwa di dalam pertemuan itu setiap blogger yang hadir diberikan wang tunai sebanyak RM500, sebuah komputer riba laptop, kemudahan percuma talian broadband dan sebuah telefon mudah alih jenama Blackberry.

Tetapi, itu cuma kisah dari beberapa kisah fitnah dari Blogger paling bodoh(lihat disini) yang tidak tahu bagaimana lagi untuk berhujah bagi mengampu Umno. Blogger ini fikir bahawa semua Blogger sama sepertinya yang hidup hanya memikirkan perut. Sebab itu jika dilihat pada perut Blogger ini dipenuhi dengan najis dan bangkai.

Bukan sedikit Blogger pro Umno seperti beliau yang hidup dengan memakan bangkai. Jenis ini kita percaya tidak pernah mendapat didikan agama sejak kecil dan beliau lahir pun mungkin semata-mata untuk membantu Iblis dan Syaitan untuk menyesatkan orang lain.

Jauhilah kita dari mendapat zuriat atau keturunan seperti Blogger ini. Di masa kecil tidak mahu mampus, apabila besar menyusahkan dan menyesatkan orang lain. Apa beza kerja beliau dengan Syaitan?

Aku setuju kita pakat-pakat adakan Solat Hajat untuk memberi kesedaran kepada Blogger celaka ini. Seandainya hidup beliau akan menghasilkan banyak lagi fitnah, mati tentulah lebih baik untuknya agar dosanya tidak bertambah.  


Parpu Kari @ House of PK

Nama sebenar parpukari ialah Salim Iskandar, bekas kerani cabuk di Bank Muamalat Malaysia Berhad Tingkat 25. Sebenarnya memang dia tidak berilmu (lulusan SRP) sahaja tapi dapat masuk kerja bank sebab cable dan croni CEO lama yang dah kena tendang..

Kalau tengok rupe..memang tak de kias-kias melayu langsung.. yang ade cam muka India Muslim jer..(dah nama pun Salim yer tak). Tak tau la pulak Bank Islam yang bernama Bank Muamalat ni selambe jer biar staff dia BIADAP dan menabur fitnah.. memang sah tak pernah pergi kelas shariah..

Mengimbas kembali sejarah lampau mamak ni dulu, dia pernah di tendang keluar dari Fan Club Mawi FC disebabkan mamak ni terlalu gila dan rakus dengan jawatan Presiden Mawi FC. Seperti biasa Salim Iskandar menebas dan memancung kepala rakan rakannya didalam Mawai FC...

Padahnya dia tidak disenangi oleh beberapa orang kuat Mawi FC lalu Mamak ni disingkirkan dari menyertai Mawi FC. Tak sangka la pulak mamak ni peminat No1 Mawi....
Parpukari @ Salim Iskandar pemilik blog parpukari.blogspot.com atau lebih dikenali sebagai House Of PK.

Bererti, inilah wajah penulis blog yang maki hamun orang tak tentu pasal. Menulis dan memaki hamun sesedap rasa. Fitnah adalah asas tulisan beliau. Carut carutan pula dah jadi macam wirid beliau.

Ruangan komen di blog mamat badan besar nih pula ditapis. Hanya komen komen "puji dan puja" sahaja dilepaskan.

Komen bersifat "hentaman" hanya dilepaskan jika beliau yakin mampu menjawab "hentaman" komen tu. Kalau beliau tak mampu jawab, beliau tak akan siar komen berkaitan.

Berani ker tu? "Jantan" ker tu? "Pejuang bangsa" ker tu? Jawapannya, BUKAN.

Itulah penakut tahap dayus. Itulah resmi pondan. Itulah sebenarnya perosak bangsa.

Sumber sumber tulisan beliau hanyalah :-

PERTAMA
"saya ada terima sms"

KEDUA
"sumber yang boleh dipercayai"

KETIGA
"ada orang hubungi saya"

Yang sebenarnya, takde sesaper pun yang sms dia. Takde sesaper pun yang call dia. Takde mana mana sumber pun yang beliau rujuk.

Yang ada hanyalah "otak taik" beliau yang beliau cuba potretkan sebagai "profesional" tetapi sebenarnya "perosak".


Begitulah buruknya perangai pencacai upahan umno..soal halal haram tidak diambil peduli asalkan upah yang diberi memadai untuk menyara hidup.


3 Responses to "BLOGGER YANG HIDUP HANYA MENGEMBANGKAN FITNAH, MATI LEBIH BAIK BUATNYA"
Anonymous said...

Org yg buat blooger yg ini sama je perangai suka memfitnah.....nak kata org suka memfitnah tapi diri sendiri pun same hampeh ......


January 23, 2011 at 9:59 PM
Anonymous said...

kenapa harus dapat kelulusan utk siarkan ulasan saya....takut dibaca org ke....heheheheheh kalau dilihat blog ni ni pan sama suka memfitnah .....apa pun semua penulis blog yg ada kat malaysia ni semua suka memfitnah sesama bangsa utk meraih keuntungan........korang mati kelang buncit perut korang nanti baru tau.....


January 23, 2011 at 10:03 PM
Roslan Alan said...

hehehe..
buktikan yang mana aku fitnah....
yang kau tu bagi komen apasal tak letak nama..
takut ke atau memang tak ada TELOR...
hehehehe...


January 24, 2011 at 12:52 AM

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Posting Terkini

Total Pageviews

Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors