RSS

BR1M: umno/be end Gali Kubur Sendiri!!!Rata-rata rakyat kini menunggu janji BN untuk memberi 'wang saku' seperti yang dinyatakan oleh PM ketika pembentangan 'Bajet Pilihanraya' baru-baru ini. Tidak kiralah samaada rakyat kebanyakan, pelajar sekolah, kakitangan awam, bahkan mahasiswa juga menuntut janji tersebut. 

Secara zahirnya, kita akui bahawa pemberian itu mampu memberi sedikit senyuman pada mereka, tetapi pada hakikatnya ianya umpama racun yang sedang meresapi jangka hayat UMNO/BN.


 Berbaris panjang 

Hingga ada yang pengsan

Mana tidaknya, pemberian baucer pada mahasiswa kini dijadikan bahan tukaran wang untuk mereka enjoy malah ada yang melelongnya di internet. 

Manakala, rakyat pula terpaksa bersusah payah hadir ke majlis-majlis penyerahan BR1M sehinggakan ada yang menunggu berjam-jam, malah ada yang kecewa apabila nama mereka tidak tersenarai dalam pemberian sumbangan tersebut.

Jelas segala apa yang berlaku kini memperlihatkan bahawa kerajaan UMNO/BN berada pada hujung usia, kerana apa yang mereka cuba laksanakan umpama 'adhoc decision' yang mengundang bencana kepada mereka sendiri.

Mari kita tunggu dan saksikan peristiwa seterusnya yang bakal berlaku dari BR1M ini nanti..!Sumber - SP Today


.


There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Posting Terkini

Total Pageviews

Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors