RSS

Nyawa Saiful Bukhari TERANCAM???Pengerusi PKR Pahang, Dato' Fauzi Abd Rahman hari ini menegaskan beliau gusar dengan keselamatan Mohd Saiful Bukhari Azlan dengan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini. Ia kerana, sebelum ini Saiful dengan berani mendedahkan beliau ada bertemu dengan tokoh-tokoh tertentu seperti Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya Rosmah Mansor (ketika itu masih TPM), berhubung dengan Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan, bertemu dengan ASP Rodwan Yusoff dan bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Ezam Md Nor sebelum beliau membuat laporan polis mengatakan dia diliwat.  

"Persoalannya, apa motif beliau bertemu mereka?. Saya risau Saiful akan diancam dan bakal menjadi seperti Altantunya Shaariibuu sekiranya dia mendedahkan rahsia ini. Rakyat perlu tahu motif sebenar, sedangkan Saiful ternyata tidak diliwat oleh sesiapa", kata Dato' Fauzi ketika dihubungi krew PDO siang tadi.  

"Kenapa mereka tidak halang Saiful ketika itu?. Kenapa biarkan anak muda itu membuat laporan palsu tentang kes ini?", kata beliau lagi.

Terdahulu, Saiful dalam satu kenyataan hari ini reda dengan keputusan mahkamah dan beliau berharap pihak Pendakwaraya akan membuat rayuan kes itu demi keadilan yang dituntutnya. Malah Saiful juga mahu mahkamah yang lebih tinggi mendengar kes berkenaan selepas ini. Saolnya sekarang, ke mana harus Saiful membawa diri selepas ini?.

Walau pun DNA yang dipertikaikan mahkamah, namun rakyat sebenarnya sudah lama musykil dan keliru dengan berbagai-bagai lagi episod memalukan terhadap kes ini. Penyokonhg Saiful wajar menerima kenyataan bahawa beliau bukanlah mangsa liwat Anwar sebenarnya, tetapi dia menjadi mangsa "Konspirasi Jahat" terhadap Anwar selama ini. Apapun, semoga Saiful terus tabah hadapi dugaan ini.

Terimalah kenyataan bahawa anda masih teruna lagi. -PDO


.


There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Posting Terkini

Total Pageviews

Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors