RSS

Siapa yang akan menghancurkan ISRAEL?


Siapa kekuatan yang mampu menghancurkan Israel? Rasulullah SAW menjelaskan: “Akan muncul dari Khurasan  bendera-bendera hitam, maka tidak ada seorang pun yang mampu mencegahnya, sehingga bendera-bendera itu dipacakkan di Eliya (al-Quds)“. (HR. Ahmad, Tirmidzi dan Nu’aim bin Hammad). Kehancuran Israel berarti kiamat telah dekat, sehingga banyak orang mempertahankan kekuatan Negara Israel tersebut, namun janji Allah dan Rasul-Nya pasti akan terlaksana.
Dimanakah Negara Khurasan itu?
hancurkan israel

hancurkan israel
Khurasan adalah satu kawasan/wilayah yang sudah tidak wujud lagi dalam peta dunia. Wilayah Khurasan yang dimaksudkan di dalam hadis itu meliputi kawasan Kabul, Afghanistan, Uzbekistan, sebahagian kecil Iran, sebahagian kecil Pakistan, memanjang ke Barat China meliputi wilayah Xinjiang sampai ke Yunnan. Wallahualam.
Jika dari Afghanistan, tak lain tak bukan pasukan bendera hitam ialah Taliban yang dinaungi Al-Qaeda.
hancurkan israel
Bendera Al-Qaeda dari wikipedia:
hancurkan israel
Bendera yang digunakan oleh pejuang Taliban.
hancurkan israel
Wallahualam tapi antara negara lain yang lantang menentang Israel yang termasuk negara Khurasan ialah Iran. Siapa tak kenal Perdana Menterinya yang serba zuhud Mahmoud-Ahmadinejad.
Aku kongsikan gambar yang diterima melalui email, gambar betapa hebatnya sambutan Majlis Tadarus yang di Iran. Aku yakin mereka yang hadir ke majlis mulia ini adalah ikhlas kerana Allah bukan kerana politik dan wang.
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel
hancurkan israel

Tidak akan terjadi kiamat sehingga kaum muslimin memerangi bangsa Yahudi, sampai-sampai orang Yahudi berlindung di balik batu dan pohon, lalu batu dan pohon tadi akan berbicara; Wahai orang Islam, hai hamba Allah! di belakangku ada orang-orang Yahudi, kemarilah, bunuhlah dia, kecuali pohon Ghorqod, sebab ia itu sungguh pohonnya Yahudi”. (HR. Ahmad)
Benarkah mereka adalah calon Ashhabu Rayati Suud yang dijanjikan? Tidak hairanlah Yahudi dan Barat seboleh-boleh hendak menghapuskan Taliban, Al Qaeda dan sedang melancarkan kempen anti nuklear di Iran. Wallahualam.

Sumber Love Love Islam


2 Responses to "Siapa yang akan menghancurkan ISRAEL?"
Mohd Salleh said...

Bolehkah Yahudi dimusnahkan ? Berat. Syarat tak cukup.Di sekeliling Israel terdapat negara dan pemimpinnya YAHUDIAH (seperti Yahudi) angkat diri menjadi golongan istimewa.Punya kuasa mutlak. Buat kesewenagan atas rakyat.Kerajaan bukan amanah tetapi hak peribadi. Mana nak timbul jihad. Melulu duniawi.Sifat-sifat mereka tidak menyerupai akhlak Muhammad.Jika mereka tersingkir laluan akan terbuka seperti yang d8ilakukan Sallahuddin Al Ayubi yg membebaskan Baitul Maqdis 700 tahun lalu.Islam tak akan bangkit tanpa kepimpinan yg akhlaknya mirip Muhammad saw !Yg ada ciptaan Amerika.


June 15, 2011 at 4:41 AM
sha said...

SIAPA YANG AKAN MENGHANCURKAN ISRAEL....JAWAPAN BOLEH DIDAPATI DALAM LAMAN WWW.DAJJALLAKNATULLAH.COM


November 11, 2011 at 11:23 AM

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog List 1

Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors