RSS

Rupa-rupanya Najib SAYANG Shahrizat!!!Apabila seorang bapa bertanyakan kepada anak dara suntinya samada beliau bersetuju untuk berkahwin dengan lelaki yang meminangnya, lazimnya, si anak dara akan tersipu dan mendiamkan diri.

Kelazimannya, ia tanda bersetuju. Bersetuju dengan pinangan dan bersetuju untuk diperisterikan.

Kesimpulannya, tanda diam, di dalam adat resam Melayu, maksudnya tanda bersetuju.

Najib Razak tidak bersetuju dengan isu Altantuya Shaaribu dan beliau menafikannya. Malah beliau sanggup bersumpah bahawa beliau tidak mengenali wanita Mongolia tersebut.

Apabila isteri beliau, Rosmah Mansor, dituduh membeli cincin bernilai RM24 juta, beliau tidak setuju dan beliau membuat kenyataan menafikan pembelian tersebut.

Tetapi apabila isu MAS-Air Asia dibangkitkan, Najib mendiamkan diri. Apabila isu Menteri Besar Negeri Sembilan Mohamed Hassan menghantar RM10 juta ke London melalui pengurup wang untuk pembelian sebuah rumah, Najib berdiam diri.

Apabila isu pembelian saham E&O oleh suami Zarinah Anwar, Najib berdiam diri.

Kini Najib turut mengambil sikap mendiamkan diri apabila isu Feedlot dan pembelian Condo oleh NFC dan suami Shahrizat Jalil menggunakan duit pinjaman kerajaan.

Apakah ini tanda setuju oleh Najib terhadap semua penyelewangan ini.

Syed Ali Al-Habshi, Ketua Bahagian Umno Cheras berkata: "Apa yang saya nak katakan ialah Shahrizat perlu bertanggungjawab. Kalau Shahrizat sayangkan parti, beliau kena membuat keputusan yang betul."
http://thestar.com.my/columnists/story.asp?file=/2011/11/26/columnists/joceline/9972125&sec=joceline

Apa maksud Syed Ali? Maksudnya, Shahrizat bersalah dalam isu ini dan keputusan terbaik ialah meletakkan jawatan sekiranya beliau sayangkan Umno.

Hari ini Shahrizat menyalahkan pembangkang kerana isu ini.

Beliau silap. Rata-rata orang bercakap mengenai beliau dan lembu. Orang Pas, PKR dan orang Umno, MCA, MIC juga bercakap mengenai beliau. Malah mereka yang tak berminat mengundi pun bercakap mengenainya.

Tetapi orang juga bercakap kenapa Perdana Menteri berdiam diri?

Mungkinkah Najib, seperti juga seorang dara yang dipinang, bersetuju dengan apa yang dilakukan oleh Shahrizat dan ahli keluarga beliau? 

   
    (Ikhsan)


.


There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Posting Terkini

Total Pageviews

Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors