RSS

PANAS!!! SHAHRIZAT JALIL BAKAL GUGUR JAWATAN MENTERI ESOK?Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat yang juga Ketua Wanita Umno-APCO, Shahrizat Jalil dikhabarkan akan digugurkan jawatannya sebagai menteri berkuat kuasa esok.

Esok merupakan mesyuarat kabinet yang biasanya dipengerusikan Najib Altantuya di Putrajaya.


Spekulasi kini tersebar luas di beberapa sumber termasuk dari Jabatan Perdana Menteri sendiri petang tadi.


Bagaimanapun sumber yang rapat dengan PWTC memaklumkan satu sidang akhbar akan diadakan berkenaan skandal Pusat Fidlot Nasional (NFC) di mana pengerusinya adalah suami Shahrizat sendiri, Mohammd Salleh Ismail.


Menurut Twitter yang dimiliki Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail, beliau mendapat maklumat yang belum disahkan mengenai perkara ini beberapa jam lalu.


Ahli parlimen Machang tersebut menulis:

@saifnasution
Terima info Shahrizat digugur menteri esok? Ada sesiapa dpt info yg sama?
Persoalan tersebut hanya akan dapat diketahui sedikit masa lagi.


Dikatakan, menurut sumber itu lagi, bekas Bendahari Umno-APCO yang juga salah seorang WARLORDS Umno-APCO, Daim Zainuddin mengarahkan supaya Shahrizat digugurkan selepas selesai mesyuarat kabinet.


Sumber itu juga menambah, Shahrizat mesti dugugurkan bagi menyelamatkan Umno-APCO kerana majoriti orang Melayu sudah mula mempersoalkan tindakan Shahrizat dan keluarganya membeli kondominium mewah di Bangsar dan Singapura.


Sekiranya laporan ini benar, Naib Ketua Wanita, Kamilia Ibrahim (kanan) dijangka akan menggantikan tempat Shahrizat di sebalik tarikh pilihanraya umum mula dijangka dalam waktu terdekat..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog List 1

Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors