RSS

TUU DIA!!! MAHATHIR DAH SOUND JATI!!!
'Jangan sampai Jati pecah lagi orang Melayu'

SHAH ALAM - Jalur Tiga (Jati) pimpinan bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali, wajar menggariskan dengan jelas pendirian perjuangan pertubuhan bukan kerajaan itu agar kemunculannya tidak membawa kepada perpecahan lebih teruk di kalangan orang Melayu, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

Menurut bekas Perdana Menteri dan bekas Presiden Umno ini, langkah itu perlu dilakukan bagi mengelakkan salah faham dan menghindari perpecahan kaum Melayu daripada terus berlarutan.


"Mungkin Jati ialah (badan) mengenai agama. Jadi dia perlu nyatakan. Saya tak suka jika ada parti lain lagi yang akan memecahbelahkan Melayu.


"Kini kita sudah ada tiga, nanti ada empat, lima, enam (parti) sehingga menjadikan (Melayu) minoriti," kata beliau pada sidang media selepas menyampaikan syarahan perdana di Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini hari ini.


Jati dilancarkan di sini semalam oleh Hasan, yang dipecat dari Pas awal bulan lalu.Teringat kata-kata Mahathir pada perhimpunan Pertubuhan Peribumi Perkasa tak lama dulu...


Kepercayaan orang Melayu terhadap Umno sebagai pelindung nasib mereka kini terhakis dan Melayu kini perlu berusaha untuk melindungi diri mereka sendiri, kata Mahathir Mohammad.

"Maaf saya katakan, wujudnya begitu ramai NGO Melayu yang memberi tumpuan masalah Melayu kerana terhakisnya kepercayaan mereka kepada UMNO sebagai pelindung nasib mereka,” katanya ketika merasmikan mesyuarat agung tahunan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa).

Kah..Kah.....YANG KENA TIPU DAN PENIPU SEMUANYA MELAYU.....!!

Kah...Kah....DARI PERDANA MENTERI HINGGA JKKK SEMUANYA MELAYU...!!

Kah...Kah....LEPAS UMNO..PERKASA PULAK NAK JADI HERO MELAYU...


Kah...Kah....MUNCUL PULAK JATI NAK SELAMATKAN ISLAM DAN RAJA MELAYU!!

Kah..Kah.....AGENDA UTAMA MESTI NAK TIPU MELAYU...

Kah..Kah....SEBAB TAK PERCAYA PARTI MELAYU..AHLI DAP PUN RAMAI MELAYU...

Kah..Kah....SEJAK 1946 HINGGA SEKARANG MELAYU ASYIK KENA TIPU...!!   

KAH..KAH..KAH..KAH..KAH..KAH...KAH.....
.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog List 1

Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors